GlassWin – Arhitektura budućnosti

 

Kod patentiranog KBE GlassWin sistema se spajaju staklo i krilo preko silikonskog ljepila. Ova tehnika „Structural Glazing“ je arhitektima poznata pri projektovanju fasada, ali je do sada bila ograničena na upotrebu kod metalnih konstrukcija, posebno aluminija. Takođe je u industriji automobila dosta proširena upotreba ljepljenja staklenih ploča sa karoserijom kao „strukturalno ljepljenje“.

GlassWin sistem po prvi put omogućava korištenje prednosti ovog principa konstrukcije za PVC-elemente. Tako se kombinira statička prednost zahtjevnih „Structural Glazing“- konstrukcija i profila sa prednostima toplotne izolacije PVC-prozora.

Princip se sastoji u stavljanju ljepila na profil krila prozora sa izolacionom staklenom pločom. Pomoću statički djelotvornog ljepljenja znatan dio tereta se prenosi na stabilnu staklenu ploču. To dozvoljava proizvodnju elemenata sa mjerama, koje su kod PVC-prozora do sada bile moguće samo kod profila sa znatno većim dimenzijama i odgovarajućim metalnim ojačanjem.

 

Karakteristike:
Patentirano Structural-Glazing rješenje.
Lijepljenje stakla sa krilom
Posebno tanka krila, zbog toga je moguće imati i više svjetlosti u prostorijama.
70mm i 58mm dubina ugradnje
Poboljšana statika.
Poboljšana toplotna izolacija jer nema metalnog ojačanja u krilu.
Novi dizajn zbog prikrivenog krilnog profila.
Najaktuelnije boje i ekskluzivni dekori sa drvetom.
Atraktivni akcenti zbog maskiranja ivice stakla različitim bojama ili trakom.