O nama

Kompanija pod imenom Limoplast d.o.o. osnovana je 1998.godine, a razvila se iz samostalne limarsko-bravarske zanatske radionice sa dugogodišnjim iskustvom koja datira još iz 1974.godine. Firma je osnovana od strane gosp. Pezerović Šemuna i nalazi se u Gradačcu.

Vodeća smo kompanija za limarske radove i proizvodnju i montažu čeličnih konstrukcija u Bosni i Hercegovini. Od svog osnivanja, 1998. godine, uspješno poslujemo na tržištu Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a u posljednje vrijeme se sve više orijentišemo na izvoz i u zemlje Europske unije.

Zahvaljujući profesionalizmu i dugogodišnjem iskustvu našeg stručnog kadra i savremenoj tehnologiji, u Limoplastu izvodimo najsloženije proizvodne i montažerske radove za izgradnju objekata raznih namjena. Od proizvodnih hala, skladišta, hladnjača, trgovačkih centara, preko benzinskih pumpi, sportskih dvorana i poljoprivrednih objekata, do poslovnih i stambenih zgrada, svi naši objekti odlikuju se izvanrednom kvalitetom i funkcionalnošću. S ciljem pružanja vrhunske usluge našim kupcima u naše smo poslovanje uveli sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 te pri izradama konstrukcija primjenjujemo sisteme tehničkih normi zavarivanja ISO 3834-2, DIN 18800-7 i BAS normative.

Uz proizvodnju i montažu čeličnih konstrukcija, naš glavni poslovni program obuhvaća montažu krovova i fasada te proizvodnju PVC i AL-u prozora i vrata vrhunske kvalitete, te tehnološke opreme i zavarenih čeličnih konstrukcija namijenjenih građevinarstvu i drugim specijalističkim industrijama – mašinskoj industriji, aluminijskoj industriji, energetskim postrojenjima, betonarama, poljoprivredi i voćarstvu i dr., a našim klijentima nudimo i usluge projektovanja konstrukcija te izgradnju hala po sistemu “ključ u ruke”.

Odabrana strategija je obezbijedila uspjeh sa konstantnim razvojem i rastom kompanije. Od početnih nekoliko radnika i zanatlija trenutno zapošljavamo oko 80 visokokvalifikovanih radnika u više različitih ili srodnih profesija iz palete naših poslova.

Potrebama i željama klijenata u svakom trenutku izlazimo u susret zadovoljavajući njihove zahtjeve. Posao obavljamo brzo, profesionalno i vrhunske kvalitete, a dugogodišnja uspješna saradnja sa istim investitorima na različitim projektima nam predstavlja poseban uspjeh i zadovoljstvo. Cilj nam je biti prepoznatljivi na tržištu te nastojimo pratiti konstantan razvoj i napredak tehnologije, što redovno i potvrđujemo kroz nove usluge i proširenje naše ponude proizvoda.

Limoplast d.o.o. danas raspolaže velikim proizvodnim kapacitetom zahvaljujući savremenoj opremi i proizvodnim pogonima smještenim u Industrijskoj zoni Gradačca, na površini od preko 5100 m2 zatvorenog prostora.